panjin red beach china jia mi jpg

Πολύχρωμος Πλανήτης! Τα 4 πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία

Εάν πιστεύεις ότι το χορτάρι είναι πράσινο, οι λίμνες μπλε και τα βουνά καφέ, τότε σίγουρα έχουν διαφύγει της προσοχής σου τα πιο εντυπωσιακά σημεία του πλανήτη. Όμως μην ανησυχείς γιατί από εδώ και πέρα θα μπορείς να το παίζεις full ψαγμένος στους φίλους σου…

Τα 4 πιο χρωματιστά σημεία της Γης

1. Red Beach, Panjin, China

Δύσκολα πιστεύει κανείς πως ένα τέτοιο μέρος όντως υπάρχει, ειδικά σε μία εποχή που τα πάντα θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί με το photoshop. Ωστόσο, για μία ακόμη φορά, ο καλύτερος γραφίστας είναι η φύση, η οποία δημιούργησε στο Panjin της Κίνας έναν εντυπωσιακό κατακόκκινο υδροβιότοπο. Το χρώμα οφείλεται σε ένα φυτό που ονομάζεται «sueda» και η περιοχή προστατεύεται, καθώς αποτελεί το πληρέστερο οικοσύστημα του πλανήτη.

Εικόνα Εξωφύλλου | Photo Credits: Jia Mi

Rainbow Mountains Κίνα

2. Rainbow Mountains, China

Παραμένουμε στην Κίνα και μεταφερόμαστε στο Γεωλογικό Πάρκο Zhangye Danxia Landform που και στέκονται τα πιο χρωματιστά βουνά που έχεις δει! Το αξιοθέατο καταλαμβάνει περι τα 200 τερταγωνικά μίλια και αποτελεί από το 2009 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Photo credits: imaginechina.com

3. Dallol Ethiopia

Το «πιο ζεστό σημείο της γης», το Dallol της Αιθιοπίας, έχει χρώμα κίτρινο, το οποίο αγκαλιάζει δεκάδες «λιμνούλες» μπλε και πράσινου υγρού. Το υγρό αυτό προφανώς και δεν είναι νερό, αλλά θειικό οξύ που είναι αρκετά συμπυκνωμένο ώστε, εάν το πατήσεις, να διαλύσει τη σόλα του παπουτσιού σου. Watch out!

4. Hiller Lake, Australia

Η Hiller Lake στην Δυτική Αυστραλία είναι ευρέος γνωστή ως Pink Lake, αφού διαθέτει εντυπωσιακό έντονο ροζ χρώμα. Το χρώμα της είναι μόνιμο και παραμένει ροζ ακόμα και αν βάλεις το νερό της σε ποτήρι, αφού προκύπτει από εκκρίσεις ενός συγκεκριμένου μικροοργανισμού που διαβιεί στην λίμνη. Κι αν ήδη ονειρεύεσαι να κολυμπήσεις στα νερά της, να σε ενημερώσω πως το κολύμπι θεωρείται ασφαλές αλλά η πρόσβαση στην λίμνη είναι εξαιρετικά ακριβή και δύσκολη.

Εσύ που θα ήθελες να ταξιδέψεις πιο πολύ;

Comments are closed.
#colouryourday